Sportprikkels: schoolkinderen massaal aan het sporten.Universiteit

02 Bossaball pic effect

Aanstaande donderdag 28 april 2016 organiseren negen studenten van 3de Bachelor Lichamelijke Opvoeding & Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel  in samenwerking met Sport Vlaanderen en SVS het sportevenement SPORTPRIKKELS onder het motto: ‘LAAT JE PRIKKELEN!’. Sportprikkels wordt georganiseerd op de campus Etterbeek van de Vrije Universiteit Brussel. Dit jaar met Bossaball.

De studenten van de Vrije Universiteit Brussel zijn blij dat ze voor de 24ste keer SPORTPRIKKELS kunnen organiseren voor de Brusselse jongeren uit het 5de en 6de middelbaar.

Met deze sportdag, met als grote eyecatcher BOSSABALL, wordt getracht om de deelnemers op een leuke en attractieve manier warm te krijgen voor sport. Sportprikkels wil de 300 deelnemers in contact laten komen met bekende en onbekende sporten. Zo hebben ze Bossaball, Zwerkbal, Krav Maga, Korfbal, e.d. op ons programma staan. Bossaball is voetbal, volleybal en turnen op een opblaasbaar speelveld met trampolines.

UniversitetBrussel

Het goede doel

Elk jaar wordt de winst van Sportprikkels geschonken aan een GOED DOEL. Dit jaar is dat BEDNET; de laatste tijd komen zij vaker in de actualiteit, omdat zij zich inzetten voor zwaar zieke kinderen die niet meer naar school kunnen. Bednet verzorgt teleclassing waardoor de zieke leerlingen van thuis uit de les kunnen volgen en in contact blijven met hun medeleerlingen. Onze keuze ging naar hen, want onderwijs is een basisrecht voor elk kind.

Deze editie vond normaal gezien plaats op 24 maart, maar door de terreuraanslagen in Brussel 22 maart heeft de organisatie besloten om Sportprikkels te verplaatsen. Daarom zullen ze tijdens Sportprikkels ook stilstaan bij de gebeurtenissen van toen.