Spectaculaire Bossaball doet intrede op de Spelen

Doet de sport ‘Bossaball’ geen belletje rinkelen? De spectaculaire sport werd 11 jaar geleden in Antwerpen gelanceerd door Filip Eyckmans, ex-manager van de muziekgroep dEUS, en is intussen aan een opmars bezig. Het gaat om een combinatie van volleybal, voetbal, gymnastiek en zelfs capoeira.

België is bovendien niet enkel de pionier, maar ook één van de beste landen ter wereld in de discipline. Dat de sport aan een serieuze opgang bezig is, beseffen ze ook in Brazilië want tijdens de Olympische Spelen in Rio wordt er een exhibitietoernooi georganiseerd op Copacabana. België, Nederland, Argentinië, Colombia en Brazilië strijden er van 10 augustus tot 14 augustus om de titel.

Vorig weekend speelde het Belgische bossaball team nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Nederland tijdens Tomorrowland (op de Dreamville campingsite). Beide teams behoren ook in Rio tot de grote favorieten voor de titel.

Bossaballl on HLN

Spectaculaire Bossaball doet intrede op de Spelen.

Het Laatste Nieuws (HLN) is een Nederlandstalige, liberale, vrijzinnige Belgische krant die wordt uitgegeven door De Persgroep, het mediabedrijf rond de Vlaamse mediamagnaat Christian Van Thillo.