Het Nieuwsblad – 4/2011

Zeebrugge bereidt zomer voor

Als we met deze warme temperaturen langs de dijk wandelen lijkt het al zomer, maar we moeten toch nog twee maandjes wachten op de grote vakantie. In Zeebrugge zijn ze alvast klaar om opnieuw een zomer vol sport- en spelplezier op het strand te organiseren.

Onder meer het bossaballtornooi, een combinatie van voetbal, volleybal en trampoline springen, wordt één van de blikvangers op het Zeebrugse strand deze zomer.

De strandanimatie bevat allerlei activiteiten voor zowel kinderen jonger dan 12 jaar als voor de wat ouderen. ‘Net als vorig jaar kun je elke dag van de zomer, behalve op zondag en maandag, sporten op het strand. Er is onder meer beachvolleybal, Braziliaans voetbal, rugby, baseball, frisbee en nog veel meer. Voor iedereen is er dus wel iets’, zegt schepen van Sport Annick Lambrecht (Sp.a).

In het weekend van 25 en 26 juni worden de zomeractiviteiten op gang getrokken met een bossaballtornooi. Bossaball is een spectaculaire combinatie van voetbal, volleybal en trampoline springen.

Voor de extra sportievelingen is er ook het traditioneel loopcriterium van de kust. Op donderdag 21 juli vindt in Zeebrugge de strandloop plaats. Voor kinderen tot 12 jaar is er de jeugdloop van 1 km, aansluitend volgt de 3 km voor alle recreanten, gevolgd door de 10 km die kadert in het loopcriterium van de kust.

Deelnemen aan de activiteiten is gratis en inschrijven is niet nodig. Bij regenweer worden vervangactiviteiten voorzien.

Source: Het Nieuwsblad

Bossaball-het-nieuwsblad-zeebrugge-bereidt-zomer-voor

Het Nieuwsblad is a Belgian newspaper that mainly focusses on “a broad view” regarding politics, culture, economics, lifestyle, society and sports. It featured an article about the new sport bossaball in April 2011.