De Standaard – 10/2007

Eerste bossaballclub opent deuren

LOMMEL – In de Soeverein in Lommel werd de eerste Belgische Bossaballclub geopend. Bossaball is een Belgische uitvinding van Philip Eyckmans. ‘Het is een mix tussen volleybal, voetbal, turnen, dans en acrobatie’, legt hij uit.

Na de start van de sport, twee jaar geleden, trok hij de wereld rond om de sport te promoten. Ondertussen is bossaball in landen als Nederland, waar het als officieel onderdeel van volleybal erkend is, en in Brazilië al veel bekender. Toch behoort België tot de beste teams ter wereld. Eyckmans wil nog meer mensen, en vooral vrouwen, aanzetten tot bossaball. Daarom is hij zeer tevreden met de vaste stek die de sport krijgt in de Soeverein in Lommel.

Gedeputeerde van Sport Hilde Claes zette mee haar schouders onder het project. ‘Jongeren aanzetten tot sporten is een van de onderdelen van het beleid. Jongeren proberen graag iets nieuws, spectaculairs uit. De bossaballkussens blijven hier een jaar staan. Daarna zullen we het project evalueren. We hopen dat er tegen dan verschillende Limburgse teams zijn ontstaan.’

Ook de Lommelse burgemeester vindt het een schitterend initiatief in zijn stad. Gisteren werd het grote opstartevenement georganiseerd. De hele dag waren er demonstraties en ‘s avonds optredens van onder andere dj Buscemi. Na reservatie kan iedereen in de Soeverein terecht om te bossaballen. Er worden ook sportdagen uitgewerkt in combinatie met andere sporten in Lommel. (kvh)

(De Standaard is een Vlaams dagblad, uitgegeven door Mediahuis.)

Source : standaard.be

Bossaball-De-Standaard-screenshot