Bossaball, van het strand van Rio naar Assen

DAGBLADnOORDEN1-bossaball
Volleybal op een luchtkussen met een trampoline. Dat is bossaball. Van warme stranden overgewaaid naar Nederland. In Pand 17 in Assen waren afgelopen weekeinde demonstraties. Met het Nederlands team.

Zondagmiddag was er een wedstrijd: Nederland tegen België. De twee beste teams ter wereld, aldus kenners. Daar werd er spectaculair gespeeld met hoge sprongen, waarbij met de voeten werd gescoord.

Bossaball is een zomerse sport, ontstaan op de stranden van Rio de Janeiro in Brazilië. Het is een sport is die het beste van voetbal, volleybal en turnen combineert. Het wordt gespeeld op een groot luchtkussen met de afmetingen van een volleybalveld en kent een volleybalnet in het midden.

Pal voor het net is een trampoline in het luchtkussen gebouwd, waarmee de middelste aanvaller spectaculair hoog kan springen. De bal mag maximaal vijf keer worden geraakt, met handen én voeten.

Het opblaasveld blijft tot augustus in Pand 17 liggen. Wie eens met zijn sportteam bossaball wil spelen, kan het kussen reserveren.

Zomerse Sporten

Zomerstop! Voetbal, volleybal, hockey en handbal, allemaal sporten die in de zomer stil liggen. Kan jij niet stilzitten, wil je fit zijn voor het nieuwe seizoen of vind je het gewoon leuk om te sporten? Dan zijn deze zomerse sporten misschien iets voor jou!

Kitesurfen

Kitesurfen klinkt best wel cool en dat is het ook. Kitesurfen is een watersport waarbij je op een kleine surfplank staat en je voort laat trekken door een vlieger (kite). Het is een sport die je wel even onder de knie moet krijgen, maar wanneer je dat hebt is het mega vet. Voor de beginners zijn er speciale lessen waar je alle ins & outs van het kitesurfen leert om zo snel mogelijk aan de slag te kunnen. De kitesurf hotspots in Nederland zijn Scheveningen, Oostvoorne en Zandvoort. Ben jij enthousiast geworden? Ga dan eens naar een kitesurfschool.

Hardlopen

Hardlopen is weer populair. Dit komt door de komst van apps voor het hardlopen. Steeds meer mensen willen eigen prestaties en statistieken vergelijken met vrienden en delen via Facebook. Tijdens het hardlopen kan je ook nog luisteren naar je favoriete muziek. Met de apps heb je al je oefeningsresultaten bij de hand. Afgelegde afstand, snelheid, verbrande calorieën en de hele route die je gelopen hebt. Heb je nu al zin om te gaan?

We hebben hier alvast een overzicht van de beste apps voor het hardlopen:

Runkeeper, de app geeft info over de afstand, je gemiddelde snelheid en duur van de loop. Ook kan je persoonlijk doelen en schema’s instellen. Dit is allemaal te vergelijken met je vrienden en online te delen.
Runtastic, een van de meest gedownloade apps voor hardlopen. Info over afgelegde afstand, snelheid en de hele route die je gelopen hebt. Ook worden de verbrande calorieën bijgehouden, zo weet je dus precies of je de zak chips eraf hebt gelopen.
Strava, app en website met info over afgelegde afstand, snelheid, verbrande calorieën en de looproute. Ook met persoonlijke doelen, zo kan je tegen jezelf hardlopen of tegen anderen. De resultaten kan je delen op social media.
Nike+, is vooral bekend van de sportkleding, maar heeft ook apps voor het sporten. Deze app houdt makkelijk je gemiddelde snelheid, afstand en route bij. Je resultaten kan je delen via social media.
Endomondo, deze app geeft info over de gelopen routes en de vooruitgang die je boekt. Een speciale audio coach kan aangeven hoeveel je al hebt afgelegd. De info kan je delen met je vrienden of via social media, zo kan iedereen je vooruitgang zien. Vrienden kunnen zelfs via de website een boodschap inspreken om je aan te moedigen.
Rennen met Evy, Podcast die vooral geschikt is voor startende hardlopers. Onder begeleiding van muziek en de fijne stem van Vlaamse presentatrice Evy Gruyaert word je gemotiveerd om met een schema hard te lopen. Zeer motiverend en goed te gebruiken naast de bovenstaande apps.