Preview Wednesday: Bossaball

Captura de pantalla 2016-05-11 a las 12.02.19 p.m.

Bossaball is een zomerse sport die is ontstaan op de stranden van Rio de Janeiro in Brazilië. Vandaag krijg je bij Preview Wednesday een kijkje in de wereld van Bossaball.
Wat is Bossaball?

Bossaball is een spectaculaire, dynamische en nieuwe sport die het beste van voetbal, volleybal en turnen combineert op een opblaasbaar speelveld met trampolines. Het is een nieuwe ervaring waar stilstaan niet is toegestaan. Bossaball kun je zowel outdoor als indoor spelen. Naast de sport staat ook muziek centraal als er gespeeld wordt. De Zuid-Amerikaanse muziek vibes zorgen voor de juiste sfeer en gezelligheid. Het woord Bossaball is dan ook afgeleid van de Braziliaanse muziekstroming Bossanova.

Ontstaan Bossaball

Bossaball is bedacht door Filip Eyckmans, de ex-manager van de Belgische band dEUS. Het idee is ontstaan toen hij op tournee was in Brazilië en een aantal capoeira- acrobaten aan het werk zag. Vervolgens was er de hype van het beachvolleybal of zoals hij het zelf verklaart: ‘Twintig jaar geleden zag ik op een tennisclub een soort attractie, twee trampolines, waar je met een bal naar een soort gat moest gooien. Het zag er leuk uit maar er zat geen tempo in het spel. Toen kwam de hype van het beachvolley en de trampolines met benji-touwen. Ik heb die ideeën samengevoegd tot één sport.

Spelregels Bossaball

Op het speelveld staan twee teams van vier of vijf spelers. Van het team staat één speler op de trampoline en staan de overige spelers op het opblaasbare speelveld. Het doel van het spel is om de bal te scoren op het speelveld van de tegenstander. Wanneer je dit doet op het luchtkussen met een volleybaltechniek scoor je 1 punt, doe je dit met een voetbaltechniek dan verdien je 3 punten. De meeste punten worden echter vanaf de trampoline gescoord: als je scoort met een volleybaltechniek verdien je 3 punten en met een voetbaltechniek verdien je 5 punten. Het draait bij Bossaball dus meer om de manier waarop je scoort.

 

Ben je benieuwd hoe zo’n wedstrijd Bossaball er nou aan toe gaat? Bekijk dan onderstaande video: