تاریخچه پینت بال

Captura de pantalla 2016-05-19 a las 6.19.29 a.m.

اوایل دهه ی 1970 در وزارت کشاورزی امریکا ماشین هایی وجود داشت که عقب آنها پمپی متصل بود که رنگ را به مسافت های دور پرتاب می کرد و با این وسیله ، درخت هایی که باید قطع یا هرس می شدند ،علامت گذاری می کردند.

ایده ی تبدیل این سیستم به صورت یک بازی از آن زمان آغاز شد.تکمیل نشانه روهای قابل حمل و تکنولوژی ساخت آنها تا اوایل دهه ی 1980 طول کشید که در آن زمان نشانه روها از نوع شات گان و پینت بال های مصرفی در آن از رنگ های معمولی بودند.در سال 1981 در امریکای شمالی اولین بازی به طور رسمی با 12 بازیکن مسلح به نشانه روهای بادی با هدف تسخیر پرچم شروع شد و به شکل امروزی پایه گذاری شد.

در حدود پانزده سال است که پینت بال به طور رسمی بازی میشود و 5 سال است که به کمیته بین المللی المپیک معرفی شده است تا در بازی های المپیک به عنوان ورزشی جدید وارد گردد فرم جدید پینت بال در حال بررسی درکمیته بین المللی المپیک تحت نام x-ball می باشد . از پینت بال به عنوان شطرنج زنده در جهان نام برده می شود.

ورزش پینت بال در ایران از سال 1380 بنا نهاده شد. زمین ورزشی ماتریکس مجموعه ی ورزشی انقلاب اولین زمین ایرانی ژینت بال می باشد.این زمین بزرگ ترین زمین سر پوشیده در جهان می باشد .

پینت بال در جهان امروز

به ادعای صاحب نظران صنعت پینت بال ، این ورزش اخیراً در جهان به عنوان چهارمین ورزش پُر تحرک محسوب می شود و حتی از اسنو بورد نیز جلو تر زده است .

یک آمار مختصر از ورزش پینت بال این چنین نشان می دهد:تنها در امریکا شمالی تعداد 1400 زمین پینت بال وجود دارد و تیم های فعال نیز حدود 7600 تیم می باشد . تعداد 325 لیگ مسابقه نیز در امریکای شمالی وجود دارد .

آخرین و مهمترین موضوع آنکه تعداد 175 دانشگاه در جهان مجهز به باشگاه پینت بال می باشند

زمین بازی پینت بال

1- زمین مسابقه باید زمینی صاف و هموار به ابعاد 55×33 متر و در یک منطقه بدون شیب باشد، تا میزان حوادث را کاهش داده و کاملاً به وسیله توری مورد تأیید انجمن محصور گردد تا امنیت مسابقه را تضمین نماید. در زمین بازی حداقل 25 مانع به فاصله حداقل 5/1 متر از خطوط اطراف زمین قرار می‌گیرد.خطوط اطراف زمین بازی باید به گونه‌ای کشیده شود که به وضوح قابل دیدن بوده و حداقل 5/1 متر با تور اطراف زمین فاصله داشته باشد.

2- ایستگاه پرچم حداقل 2 متر عرض داشته و در وسط مرزهای عرضی زمین قرار دارد.

3- هیچ تیمی یا بازیکنی به هیچ وجه حق ایجاد تغییر در زمین بازی را نخواهد داشت.

4- بازیکنان برای شرکت در مسابقه باید کارت شناسایی معتبر و مخصوص انجمن پینت بال ایران را داشته باشند. بازیکنان بایدبتوانند کارت شناسایی خود را در تمام مواقع ازجمله در زمین بازی ارائه دهند. هیچ بازیکنی بدون نشان‌دادن کارت شناسایی پیش از شروع بازی، اجازه شرکت در مسابقه را ندارد.

5- فقط بازیکنانی که کارت شناسایی معتبر  مربوطه و اشخاصی که دارای مجوز رسمی هستند، مجازند وارد منطقه مجاز ورزشکاران شوند

تعداد نفرات و تیمها

مسابقات این رشته ورزشی بصورت تیمی وبه تعداد 5 و7 نفره برگزار می شود درمسابقه های هفت نفره ،حداکثر تا 7 بازیکن و5 نفره حداکثر تا 5 بازیکن به عنوان بازیکن اصلی داخل زمین می گردند . تیمها می توانند درمسابقات تا 8 نفر ذخیره داشته باشند.

نحوه بازی

1- زمان بازی 20 دقیقه بوده و تیمی برنده است که موفق شود دراین مدت بدون اصابت گلوله پرچم تیم مقابل رابرداشته ودر داخل زمین خود در جایگاه مخصوص قرار دهد .

(مسابقات M هفت ) باتوجه به سناریوهای پیش بینی شده مسابقات درشکل های مختلف با نامهای cpl و spl  برگزار می گردد که زمان بازی متغیر بوده وچنانچه تیمی به امتیاز 4 دست یابد عملا برنده مسابقات خواهد بود وبازی پایان یافته تلقی می گردد.

2- برای انجام مسابقات حداقل 8 داور ویک سرداور باید حضور داشته باشند.

3- پیراهن داورها مشکی یا راه راه عمودی سفید می باشد .

4- داورها در حین بازی هیچ گونه اطلاعاتی در اختیار تیم ها نمی گذارند ، مگر در موارد مربوط به ایمنی ، اخطارها و لوازم و ملزوممات اخراجها.

5- بازیکنان هرتیم سعی می نماینددر زمان تعیین شده با همکاری وپشتیبانی یکدیگر پرچم تیم حریف را که درزمین مقابل قرار دارد تصاحب کرده وبه زمین خود بیاورند در جای مخصوص قرار دهند ومورد اصابت گلوله قرار نگیرند چنانچه هربازیکن درزمان تعیین شده مورد اصابت گلوله قرار بگیرد ازدور بازی حذف واخراج خواهد شد .

6- برنده مسابقه تیمی است که بتواند در زمان تعیین شده پرچم تیم حریف رااز زمین حریف به زمین خودی آورده ودر جای ویژه قرار دهد .

7- چنانچه در زمان تعیین شده تیمی نتواند پرچم تیم حریف را تصاحب نماید تعداد بازیکنان داخل زمین ملاک برنده بودن می باشد.

لوازم و ملزومات بازی

1- نشانه زن یا اسلحه : که بوسیله کپسول هوای فشرده کار می کند ومی تواند گلوله های ژلاتینی راپرتاب نماید .

2- گلوله ژلاتینی : این گلوله ها از مواد ژلاتینی خوراکی رنگی تهیه شده که مواد شیمیایی و سمی ندارد.

3- کلاه و لباس مخصوص

آ  : هر بازیکن می تواند از دو لایه لباس استفاده نماید ،ولی در صورتیکه رسما اعلام شود که دمای هوا زیر 10 درجه سانتی گراد است استفاده از سه لایه لباس نیز بلا مانع خواهد بود .لباس بازیکنان یک تیم می بایست یکسان بوده ونباید مانند لباس داوران سیاه وراه راه سفید داشته باشد.

ب : لباس بازیکنان شامل شلوار و پیراهن ورزشی و بدون هیچگونه پارگی و شکاف بوده و باید کاملاً مطابق سایز آنها باشد. بازیکنان نمی‌توانند  از شلوار یا پیراهن‌های ورزشی که از پارچه‌های جذاب مایعات (نمدی ) یا پارچه‌های لیز تهیه شده، استفاده کنند..

ت : بازیکنان نباید از کفش‌هایی با استوک فلزی استفاده کنند.

ث :بازیکنان می‌توانند از یک جفت دستکش با لایه محافظ استفاده نمایند.

ج : بازیکنان میتوانند  از کلاه یا محافظ سر که بیشتر از 2 سانتیمتر پائین‌تر از شانه‌ها نباشد استفاده کنند.

ح : اگر معلوم شود که بازیکنی در طی بازی از پوشش غیر قانونی استفاده کرده اخراج خواهد شد.

پینت بال یکی از انجمن های زیر مجموعه فدراسیون ورزش های همگانی است

cerling        کرلینگ   

کرلینگ

کرلینگ ورزشی تیمی و شبیه به بولینگ و بوکی می باشد که بر روی یک سطح مستطیل شکل و بسیار دقیق از یخ بازی می شود . در این ورزش دو تیم شرکت می کنند که هرکدام از این تیمها چهار بازیکن دارند . اعضای تیم بر روی زمین بازی با حرکات منظم سر می خوردند و خود را به محدوده هدف که « خانه » نامیده می شود ، نزدیک می کنند . در طول مسابقات دونفر با وسایل مخصوص ، مرتباً در داخل زمین حرکت می کنند و مسیر مسابقه را تمیز می کنند و با استفاده از ابزارهای زمانبندی وقت مسابقه را کنترل و با قضاوت صحیح ، هم تیمی های خود را در طول مسابقه یاری می کنند . ماهیت پیچیده قرار گرفتن راک ( سنگی گرانیتی که از آن برای بازی به جای توپ استفاده می شود ) بر روی یخ و همچنین انتخاب نوع ضربه موجب شده تا بعضی عنوان بازی « پنیر بر روی یخ » را به کرلینگ لقب دهند .

تاریخچه :

ورزش کرلینگ در اواخر قرون وسطی در کشور اسکاتلند پا به عرصه وجود گذاشت که اولین منابع مکتوب در مورد بازی با سنگ بر روی یخ مربوط به آثار پایزلی آبی ، رنفروشایر در فوریه سال 1541 می باشد . دو نقاشی ( که هر دو در سال 1565 به تصویر درآمده اند ) توسط پیتر بروگل ، کشاورزان هلندی را در حال بازی کرلینگ به تصویر می کشد . کشورهای اسکاتلند و دیگر کشورهای کوچک و کمتر توسعه یافته در طول این دوره ارتباطات بازرگانی و فرهنگی بسیاری داشته اند که همچنین به عنوان مدرکی برای تاریخچه بازی گلف هم تلقی می شود .

در اوایل قرن شانزدهم ، بازی کرلینگ در اسکاتلند وجود داشت . باشگاه ورزشی کرلینگ با عنوان کیلسیت ، اولین باشگاه کرلینگ در جهان است که به طور رسمی در سال 1716 پا به عرصه وجود گذاشت وتا کنون هم به حیات خود ادامه می دهد . لغت کرلینگ اولین بار به طور مکتوب در مقدمه کتاب شعر « پرس » نوشته هنری آدامسون ، مورد استفاده قرار گرفت . این کلمه مشتق شده از فعل « کر » زبان اسکاتلندی می باشد که توصیف کننده یک غرش آرام می باشد (که هم ریشه فعل انگلیسی purr به معنای خُرخُر کردن می باشد ) هیأت داوری بین المللی کرلینگ به عنوان فدراسیون جهانی کرلینگ ، « پرس » در اسکاتلند قرار دارد که به عنوان کمیته باشگاه کرلینگ سلطنتی ، مادر باشگاههای کرلینگ هم شناخته می شود . این کمیته در سال 1807 تأسیس گردید . اول باشگاه کرلینگ در ایالات متحده در سال 1830 شروع به کار کرد و این بازی پیش از پایان قرن نوزدهم وارد کشورهای سوئیس و سوئد گردید . اولین مسابقات ورزش کرلینگ فقط مخصوص به زنان بود و به عنوان « جام اسکاتلندی » معروف است که بین تیمهای فالکیرک و ادینبورگ برگزار گردید . کرلینگ از سال 1998 به عنوان رشته ای در بازیهای المپیک زمستانی وارد گردید . در فوریه سال 2006 ، کمیته بین المللی المپیک اعلام کرد که المپیک زمستانه سال 1924 هم به عنوان یک بازی رسمی قلمداد می گردد .

زمین بازی :

زمین بازی کرلینگ بر اساس استانداردهای فدراسیون جهانی کرلینگ ، یک زمین یخی به ابعاد 5/44 در 32/4 تا 5 متر می باشد که با دقت فراوان طراحی می گردد . یخ معولاً به طور مصنوعی ساخته می شود وتوسط یخچال همواره سرد نگاه داشته می شود .لوله های سرد این یخچال در زیر سطح یخ زده قرار می گیرد . مهمترین قسمت در آماده سازی زمین ، پاشیدن قطرات آب بر روی سطح یخ می باشد . این قطرات آب « ریگ » نامیدهمی شوند که در نتیجه برخورد سنگ با این ریگها ، سنگ به سمت داخل و خارج منحرف می شود و بدین ترتیب ، سنگ شروع به حرکت چرخشی می کند . میزان چرخش سنگ در طول بازی بستگی به نوع ریگها و مدت زمان بازی قابل تغییر می باشد . سطح یخی زمین در دمای نزدیک به 5- درجه سانتیگراد نگهداری می شود .

بر روی زمین ، حلقه هایی به پهنای 66/3 متر به عنوان محدود هدف یا خانه قرار می گیرند که در دو انتهای رنگ آمیزی می شوند.

بازیکنان :

هر تیم 4 بازیکن با نامهای لپد ( سردسته ) ، دوم ، سوم و اسکیپ دارد . لپد یا نفر اول دو ضربه اول به سمت نیمه دیگر زمین را انجام می دهد و مراقب بازیکنان تیم دیگر می باشد .

نفر دوم : دوم ،استونهای سوم و چهارم را پرتاب کرده و مراقب تمام بازیکنان می باشد.

نفر سوم که جایگزین هم نامیده می شود ، استونهای پنجم وششم را پرتاب می کند

 

bays gamping       بیس جامپینگ

بیس جامپینگ : هر جا که ساختمان ها، دکل ها و سکوهای بلندی وجود داشته باشد مطمئنا یک بیس جامپر نیز در آنجا هست. بلندترین ساختمان ها هیچ وقت از پرش بیس جامپرها در امان نیست. آنها بدون هیچ طناب محافظی می پرند و با رسیدن به سطح زمین چتر نجات خود را باز می کنند تا از مرگ نجات یابند. این ورزش هیجان انگیز خطرات بسیاری را دربر دارد. یکی از این خطرات باز نشدن چتر نجات بیس جامپر است.

خطر دیگر احتمال برخورد شدید بیس جامپر به صخره ای است که از آن می پرد. هر سال بین 5 تا 15 نفر از بیس جامپرها جان خود را از دست می دهند، برای همین این ورزش در بیشتر نقاط جهان غیرقانونی اعلام شده است .

 راکت بال  

رشته راکت بال به عنوان یکی از رشته های هم خانواده اسکواش به شمار می آید و اکثر قوانین آن بسیار مشابه قوانین اسکواش است.

درحال حاضر مسئولیت کمیته راکت بال فدراسیون برعهده سرکارخانم فرشته وزیری است. وی به عنوان بنیانگزار و یکی از مربیان قدیمی اسکواش کشور که درسال 1375 به عنوان مدرس اولین کلاس ویژه بانوان دراسکواش رابرگزار کرده است ، ازسال 1389 با حمایت وزارت ورزش وجوانان و فدراسیون اسکواش وی به عنوان ابداع کننده این رشته جذاب درکشورمان مسئولیت این کمیته را برعهده دارد .

راکتبال به دوصورت انگلیسی و آمریکایی انجام می گیردکه نوع انگلیسی آن را می توان درکورتهای اسکواش انجام داد ولی ابعاد نوع آمریکایی به لحاظ شکل بازی تغییراتی جزیی درزمین دارد. لازم به ذکر است تنها کورت آمریکایی راکت بال درسال 87 درمجموعه مادر آران وبیدگل کاشان راه اندای شده است. قوانین ومقررات رشته راکت بال از نوع انگلیسی بطور خلاصه به شرح ذیل  است:

1-     وسایل بازی راکت بال این بازی بین دو نفر در کورت اسکواش انجام می گردد ، با یک راکت استاندارد و توپی که از طرف فدراسیون اسکواش و راکتبال انگلیس تأیید می شود .

2-      امتیاز گیری مسابقات 2 از 3 یا 3 از 5 می باشد که این بستگی دارد به مسئول برگزاری مسابقات که کدام یکی را انتخاب نماید . در هر گیم رالی یک امتیاز می گیرد دارد که امتیاز 11 ادامه دارد (PARS ) اگر بازی در امتیاز 10 مساوی شد بازی ادامه پیدا می کند تا جایی که یکی از بازیکنان 2 امتیاز پشت سرهم بگیرد .

3-     چطور امتیاز گرفته می شود . زمانی یک بازیکن امتیاز می گیرد که با زدن سرویس درست و در ادامه ، بازی حساب شده و قانونی را انجام می دهد و حریف او نمی تواندتوپ را جواب بدهد . حریف هم زمانی که گیرنده سرویس است با یک برگردان درست و بدون خطا صاحب امتیاز می گردد . در صورتیکه خطائی انجام ندهد . در شروع هر گیم زننده سرویس حق انتخاب سمت زدن سرویس را دارد و اگر سرویس زننده در ادامه بازی نتواند امتیاز بگیرد بازی را حریف به همین ترتیب ادامه می دهد . همانطور که در اول کار ، سرویس زننده حق انتخاب سمت زدن سرویس را دارد در صورت گرفتن امتیاز مجبور است یکدر میان جای سرویس را عوض کند . این کار تا زمانیکه او برنده رالی است ادامه پیدا    می کند .

قبل از اینکه به توپ ضربه زده شود توپ باید بزمین انداخته شود و بدون اینکه بدیوارهای  کناری برخورد کند مستقیم بطرف دیوار جلویی جلوی ضربه برخورد کند . توپ سرویس باید بین خط Tin و خط بالای دیوار جلویی برخورد نماید . توپ سرویس در زمان برگشت باید در قسمت حریف بزمین بخورد مگر اینکه توسط حریف بصورت والی    ( Vally ) برگردانده شود . اگر توپ سرویس به tin  یا خط بالایی برخورد نماید زننده سرویس حق تکرار سرویس را ندارد و اعلان out خواهد شد . fault service –    زمانی یک سرویس خطا می باشد که زننده سرویس حداقل یک پایش توی سرویس باکس  نباشد و یا پایش خط سرویس باکس را لمس نماید ، در این موقع اعلان foot fault  می شود .

زده میشود و در برگشت در سمت حریف بزمین می آید

4- سرویس برای مشخص شدن کسیکه باید سرویس بزند ، این کار با چرخاندن راکت و یا با استفاده از سکه انجام   می شود . کسیکه به این  طریق برای سرویس زدن انتخاب می شود اگر در ادامه بازی گیرنده سرویس رالی را برنده شود با اعلان hand out  سرویس را حریف دیگر خواهد زد . و همینطور زمانی که توپ سرویس درموقع برگشتن ، قبل از برخورد  به زمین حریف بدیوار پشتی برخورد  کند ، اعلان Fault  می شود . – قبل از اینکه بدیوار جلو بخورد بدیوار کناری برخورد نماید . –  زمانیکه توپ سرویس همزمان بدیوار پشتی و کف کورت برخورد نماید . این سرویس درست می باشد . اگر سرویس در موقع برگشت روی خط short line یا  half court line و یا در محدوده حریف نیافتد اعلان خطا می شود . – بعد از اینکه توپ سرویس ضربه بخورد مستقیم بطرف دیوار کناری ضربه زده شود . -موقع زدن سرویس توپ بزمین زده نشود . در اینصورت گیرنده سرویس می تواند بخواهد که دوباره تکرار شود با خیر ( گیرنده اخطار دارد .)

5-  بازی بعد از زدن یک سرویس درست بازیکنان باید یک به یک ضربه را بزنند تا زمانیکه یکی نتواند یک ضربه بزند بازی ادامه دارد و در این صورت بازیکن دیگر صاحب امتیاز می شود و یا به هر دلیل دیگر و قانونی بازیکنی صاحب امتیاز می شود . Out زمانی که توپ خط out و یا خط tin   و یا outline  را لمس می کند اعلام out می شود و یا خطاهایی دیگر که گفته شده است مثل توپ زننده خط سرویس باکس را لمس کند اعلان fault می گردد. برگرداندن درست توپ

6-    یک برگشت زمانی درست است که قبل از اینکه هرتوپ دو بار بزمین بخورد توسط زننده توپ بین tin  و خط بالایی اصابت کند یا بدون اینکه زمین بخورد و یا به لباس و یا قسمتی از بدن زننده توپ برخورد نماید باید یقین داشته باشیم که توپ دوبار بزمین نخورده و out هم نبوده است .

7- Lets زمانی که یک ضربه و یا حرکتی ناخواسته انجام می گیرد let  ( تکرار رالی ) می باشد . و این یک اقدام بیک اشتباه ناخواسته می باشد و امتیاز حساب نمی شود و سرویس زننده از همان  باکس دوباره ضربه می زند . زمانی Let اعلام می شود که قبل از این اشتباه fault انجام نشده باشد . زمانی که let  اعلام می شود : بخاطر موقعیت زننده توپ ، حریف قادر نیست خودش را از تیررس توپ سرویس دور نماید . اگر در زمان بازی توپ چیزی را که در کف کورت افتاده است لمس نماید . اگر زننده توپ در زمان بازی به حریف برخورد نماید . زمانیکه از referee تقاضای یک appeal  داشته باشد و دو نتواند تسریع تصمیم بگیرد . زمانیکه بازیکن راکتش را بیندازد یا بگوید داخل یا خارج هر حالت عصبی و referee  متوجه شود که این حالت او باعث از دست دادن امتیاز حریف شده است . اگر گیرنده سرویس آماده دریافت سرویس نبوده است . اگر توپ در زمان معین زده نشود . اگر توپ بعد از برخورد یکبار بزمین از دیوار بیرون رود . چه زمانی stroke  اعلان می گردد : زمانیکه زننده سرویس دوبار خطا می کند . زمانیکه حریف موفق نمی شود یک برگردان درستی داشته باشد . زمانی که توپ به حریف برخورد می کند و یا به لباس و یا چیزی که همراه اوست برخورد می نماید اگر زننده که توپ از زدن توپ خودداری نماید بخاطر ترس موجه از برخورد توپ با حریفش احتمال صدمه امکان ندارد . دقیقاً با یک متر فاصله از دیوار جلویی یک بازیکن باید تمام تلاش خود را برای باز کردن راه برای حریفش اعمال نماید. بعد از زدن توپ ، بازیکن باید تلاش کند که از سرراه حریف کنار برود . یعنی باید سعی کند که حریف او بتواند براحتی توپ را ببنید . آزاد برای زدن توپ بازیکن باید سعی کند که مانع رسیدن حریف و زدن توپ توسط او ایجاد ننماید در واقع حریف آزاد می باشد . یعنی بازیکن باید تلاش کند که راه را بعد از زدن ضربه به حریفش بازکند بمحض اینکه آخرین ضربه اش را می زند ، باید حریف آزادی کامل برای زدن توپ به هرمنظوری که دارد برسد .

Warm Up  ( گرم کردن ) بمحض اینکه داور اعلان warm up  قبل از شروع بازی می نماید فقط 5 دقیقه بازیکنان مجاز به گرم کردن دارند و فوراً بعد از اعلام 2 دقیقه بعد بازی شروع مجدد Court آماده باشند . بعد از دو دقیقه و 30 ثانیه جا عوض می شود . بازیکن باید تمام تلاش خود را بعد از ضربه برای جلوگیری از ممانعت بروی حریف در نظر بگیرد تا او بتواند به هر دیواری و یا سمتی که می خواهد ضربه بزند . رفتن بطرف دیوار جلویی می باشد

پارکور  parcor

تاریخچه پارکور

اولین نشانه از حضور پارکور به صورت حرفه‌ای در ایران، حضور امیرحسین ایمانی و کوشا فتحی‌نژاد در مستند سال ۲۰۰۳ لندن بپر به انگلیسی Jump London بود. هدف این فیلم نشان دادن گسترش پارکور در دنیا بود، برای همین منظور از گروه‌های مطرح و فعال پارکور در دنیا تقاضای همکاری نمودند و گروه irPk که بعداً به رها تغییر نام داد نیز در این پروژه همکاری کرد. در آن زمان(۱۷ سپتامبر ۲۰۰۴) گروه اینترنتی Parkour_Iran توسط گروه irPk تشکیل شد که با وجود غیرفعال بودن هنوز دارای بیشترین عضو در بین گروه‌های پارکور است.

با گسترده شدن پارکور در ایران و احساس نیاز به آموزش حرفه‌ای تر، امیرحسین ایمانی در تابستان سال ۲۰۰۴ برای آموزش دیدن زیر نظر یکی از موفق‌ترین گروه‌های پارکور دنیا به لندن رفت و سایت www.urbanfreeflow.ir از تاریخ ۱۶ نوامبر ۲۰۰۴ با اجازه آن گروه شروع به کار کرد.

در پاییز همان سال بود که این گروه به رها تغییر نام داد و اولین دوره کلاس‌های پارکور با هدف انتقال تجربه‌هایشان در مجتمع ورزشی شهید چمران (بولینگ عبدو) برگزار کردند و وب‌گاه www.parkour.ir ه نیز شروع به کار کرد توجه رسانه‌ها با اجرای نقش دو نفر از اعضای گروه رها (احسان دادفر و آرمان خاشعی) در کلیپی به نام کبوتر تابستان ۱۳۸۴تولید فیلمی کوتاه برای جشنواره پلیس، مصاحبه با نشریات مختلف مانند ۴۰چراغ  Teenager و خبرگزاری Ascosiated Press و شرکت در نمایشگاه بین‌المللی ورزش ۲۰۰۸ … به این ورزش بیشتر شده و علاقه‌مندان بسیاری شروع به تمرین کرده‌اند. هم چنین گروه رها برای آشنا شدن مخاطبان با این ورزش به دعوت رییس کمیته ایروبیک حرفه‌ای و مهارتی در مراسم افتتاحیه اولین دوره مسابقه ایروبیک حرفه‌ای کشور ۲۵ آبان ۱۳۸۵ در ورزشگاه شهید چمران به ایفای نقش پرداختند.

به مرور زمان گروه‌های دیگری در سطح ایران شروع به فعالیت کردند که می‌توان به گروه‌های شفق، بن هدز، فراز، ونتد (تبریز)، شاهرگ و تایگر پارکور [۸] اشاره کرد که گروه شفق اولین همایش پارکور در تهران با حضور اکثر علاقه‌مندان به این رشته را در تابستان ۸۷ برگزار کرد. بزرگترین همایش پارکور توسط گروه رها و پارادوکس با حمایت ردبول در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۳۸۹ برگزار شد .تیم های بسیاری از شهرهای مختلف ایران برای شرکت به تهران آمدند که متاسفانه علیرغم داشتن مجوزهای لازم، به علت زیاد شدن بیش از حد جمعیت که بیش از ۵۰۰۰ نفر تخمین زده شد، همایش لغو شد

فلسفه پارکور

پارکور یک رشتهٔ ورزشی است، اما فلسفه‌ای با ارزش‌های خاص خود و برای آگاهی از توانایی‌های خویشتن، مبارزه علیه خود و پرورش جسم و روح دارد. پارکور گذشته از یک ورزش و هنر، یک شیوهٔ زندگی کردن و یک فلسفهٔ روزانه‌است.

یکی از فلسفه‌های این ورزش، اتکا به توانایی‌های جسمی و ذهنی افراد برای کمک کردن به کسانی است که در شرایط خاصی قرار دارند. به همین دلیل است که در این ورزش خبری از مسابقه و رده‌بندی ورزشکاران و غیره نیست، زیرا هر کسی تنها برای خودش و نه برای اثبات برتری خود، تمرین می‌کند.

بسیاری پس از آشنایی با پارکور، اصول آن را در زندگی خود نیز به کار می‌برند. به کسانی که از اصول پارکور در زندگی خود بهره می‌برند «تراسور» گفته می‌شود. هنر پشت سر گذاشتن کارای موانع، با به چالش کشیدن فیزیکی و جسمی خود باعث می‌شود که با موقعیت‌های زندگی روزانه آسان‌تر کنار بیاییم. وقتی که یک مانع یا به عبارتی وضعیتی دشوار در زندگی ما پدیدار شود، یک تراسور همانگونه که در پارکور یاد گرفته، سریع و کارا بر آن غلبه می‌کند و بدون تغییر مسیر به راه خود ادامه می‌دهد.

جدا از حرفه‌ای شدن در حرکات، قسمت اصلی آموزش و تمرین صحیح پارکور، توانایی غلبه بر ترس و استفاده از آن در زندگی است، چرا که ابتدا باید بتوان بر ذهن و تفکر خود چیره شد تا توانایی حرفه‌ای شدن در پارکور در ما بوجود آید. کسانی که پارکور تمرین نمی‌کنند معمولاً دربارهٔ آین موضوعات چیزی نشنیده یا ندیده‌اند؛ در صورتی که به گفتهٔ بنیان‌گذار این هنر، «فلسفه» جزء درونی پارکور است.

پارکور چه چیزی نیست؟

پارکور حرکات آکروباتیک، بدل کاری، رقص، حرکات احمقانهٔ بدون توجه به عواقب آن و پرش‌های بلند بدون دلیل نیست. هم چنین پارکور «حرکت‌های دلخواه» نیست بلکه مجموعه‌ای از حرکات از پیش تعریف شده و هدفمند است.

در پارکور خبری از مسابقه و کل‌کل هم نیست. یک کمپین از یکم ماه مه سال ۲۰۰۷ توسط وبگاه رسمی پارکور برای حفاظت از پارکور و فلسفهٔ آن در مقابل مسابقه و رقابت آغاز شده‌است. اعضای این کمپین اعتقاد دارند که «مسابقه» افراد را تحریک می‌کند که با دیگران برای رضایت تماشاگران یا اثبات برتری‌های خود و یا احیانا سودهای مالی مبارزه کنند؛ در حالی که در پارکور، افراد در کنار یکدیگر و فقط برای خودشان تمرین می‌کنند. پس پارکور نمی‌تواند تبدیل به یک رشتهٔ مسابقه‌ای شود، مگر آن که اساس وجودی آن یعنی «پرورش خود» نادیده گرفته شود.

تفاوت دو آزاد و پارکور

دو آزاد به انگلیسی: Free running در ابتدا معادل انگلیسی واژهٔ پارکور بود، اما اکنون خود به عنوان شاخه‌ای مستقل از ورزش شناخته می‌شود. دو آزاد در مقایسه با پارکور دارای حرکاتی با جزئیات بیشتر است. حرکات دو آزاد مانند چرخش‌ها و گردش‌ها برای خلاقانه‌تر شدن، زیبایی و جذاب شدن ورزش است.

هدف پارکور رسیدن سریع و کارا و در مسیری مستقیم است، در حالی که دو آزاد هنر حرکت کردن در محیط اطراف، به هر صورت دلخواه و در مسیر دلخواه است.

دوندگان آزاد حرکاتی را تمرین کرده و به کار می‌گیرند که لزوماً برای غلبه کردن بر موانع انجام نمی‌شود. مهم‌ترین عنصر در دو آزاد، هارمونی بین دونده و مانع است و حرکات باید بدیع، زیبا و خلاقانه باشد.

حرکات پایه

واژه

توضیح

فارسی

انگلیسی

غلتیدن

Roll

غلتیدن به پهلو بصورتی که دست ها به زمین برخورد نکنند.

فرود آمدن

Landing

خم کردن زانو هنگامی که انگشتان پا با زمین برخورد می‌کنند ( هرگز با تمام پا فرود نیایید )

تعادل

Balance

راه رفتن متعادل روی لبهٔ بالایی یک مانع

تعادل گربه‌ای

Cat balance

حرکت چهارپاگونه روی لبهٔ بالایی یک مانع

زیرمیله

Underbar,jump through

پریدن یا تاب خوردن از بین و زیر موانع برای ردکردن فاصله

ول‌شدن، جدا شدن

Dismount,swinging jump

پریدن همراه با چرخش و نوسان از روی موانع

جهش وارونه، جهش 360

Reverse vault

پریدن از روی مانع با کمک دو دست همراه باچرخش 360

محل تمرین

بر خلاف بسیاری ورزش‌های دیگر پارکور تا کنون در زمین یا ورزشگاه اختصاصی تمرین نمی‌شود، البته تلاش‌هایی در این رابطه صورت گرفته‌است

تراسورها در محیط‌های شهری مانند سالن‌های ورزش، پارک‌ها، زمین‌های بازی و سازه‌ها و ساختمان‌های رها شده تمرین می‌کنند که باعث به وجود آمدن نگرانی‌هایی مانند تجاوز به حریم شخصی، آسیب رساندن به اموال عمومی و تمرین در مکان‌های نامناسب شده‌است .

وسایل و تجهیزات

پارکور وسیله و تجهیزات خاصی احتیاج ندارد و تراسورها معمولاً لباس‌های ورزشی یا معمولی سبک و راحت می‌پوشند . تنها چیزی که توصیه شده‌است یک کفش ورزشی سبک با چسبندگی زیاد است

بعضی از تراسورها از مچ بند برای محافظت از مچ هایشان استفاده می‌کنند . برخی نیز از دستکش‌های نازک ورزشی برای حفاظت از کف دستهایشان استفاده می‌کنند که به علت کم کردن چسبندگی و حس باعث موضع منفی بعضی از تراسورها می‌شود.

باسابال Basabal

باسابال که جدیدترین نوع ورزش می باشد، در بلژیک بوجود آمده هدف از بوجود آمدن این ورزش، تمرین با استفاده از ورزشهای مختلف بود که تماماً بر روی ترامپولین انجام می شود.

باسابال به نوعی والیبال بر روی صفحات بادی و ترامپولین است و مهمترین ویژگی این ورزش آن است که یک بازی محسوب می شود به طوری که بر روی زمین آن می توانید مثل یک صفحه متحرک بازی کنید. باسابال یک بازی با توپ است که بین دو تیم انجام می شود این بازی ترکیبی از والیبال، فوتبال، زیمناستیک و کاپوریا است.

زمین بازی ترکیبی از صفحات بادی و ترامپولین است که توسط یک تور به دو قسمت تقسیم می شود. آماده کردن زمین برای شروع بازی فقط حدود کمتر از 45 دقیقه طول می کشد.

در این بازی، هر تیم متشکل از سه تا پنج بازیکن می باشد. بازیکن مهاجم بر روی ترامبولین قرار می گیرد و دیگر بازیکنان هم بر روی موانع بازی در اطراف او قرار می گیرند. (حداکثر تعداد برخورد با پا یا سر 2 برخورد، حداکثر برخورد با دستها یک برخورد ).

در طول یک مسابقه توپ دائماً در حال چرخش است زیرا هر کدام از بازیکنان مهاجم دائماً برای ضربه زدن به توپ در حال جهش بر روی ترامبولین هستند. حمله هنگامی شروع می شود که یکی از بازیکنان مدافع توپ را به سمت مسیری نشانه رود که مهاجم بتواند به آن ضربه بزند و توپ را از روی تور زمین به سمت دیگر بازگرداند. تیمی مهاجم تیمی است که توپ را در دست دارد و سعی می کند که حمله را شروع کند . تیم مدافع سعی می کند که جلوی ضربه مهاجم را بگیرد، بازیکنان کنار تور زمین بالا می برند و به بالاترین نقطه ای که می توانند می رسند تا مانع از زدن ضربه توسط بازیکن مهاجم شوند. اگر توپ از بالا یا کنار وارد زمین شود بازیکنان مدافع برای دفع توپ با استفاده از ضربه ساعد و یا ضربه پا، دفاع می کنند. پس از یک دفع موفقیت آمیز تیم برای حمله آماده می شود. بازی به همین ترتیب ادامه می یابد تا اینکه توپ به داخل محدوده امتیاز اصابت کند.

نحوه امتیاز بندی: هنگامی که توپ به سطح میدان اصابت می کند (کف ترامبولین یا موانع بادی) و از تمام مدافعان عبور می کند، تیم مقابل تور صاحب یک امتیاز می شود تیم مهاجم) اصابت ضربه به ترامبولین سه امتیاز دارد. اصابت ضربه به موانع بادی یک امتیاز دارد به استثنای حالتی که توپ با دیواره باسابال برخورد کند (حلقه بادی دور ترامبولین). هنگامی که توپ با دیواره باسابال برخورد کند، بازی ادامه می یابد.

تیمی که امتیاز می گیرد، سرویس می زند. اگر تیمی که امتیاز گرفته، به نقطه قبلی سرویس بزند، همان بازیکن قبلی باید این کار را انجام دهد. اگر به نقطه پیشین سرویس نزند، بازیکنان تیم، در جهت حرکت عقربه های ساعت، جای خود را تغییر می دهند. هر تیمی که درست اول 25 امتیاز را کسب کند بازی را ادامه می دهد و تیمی که دو امتیاز جلوتر با شما. در یک بازی سه ست انجام می شود.

آخرین بروز رسانی : 1395/02/20 09:29:33  تعداد مشاهده : 8203  نویسنده / ویرایشگر : مدیریت سایت